Što je Uspomena.net?

Uspomena.net predstavlja jedinstven servis baze digitaliziranih spomenika! Spomenik može biti na dragu osobu, događaj, istaknutu osobu, ili nešto treće, a QR kod koji se postavlja pored spoemnika povezan je na servis Uspomena.net gdje se nalaze detalji spomenika. Prilikom skeniranja QR koda pametnim telefonom, tabletom ili drugim kompatibilnim uređajem, korisniku će biti prikazane dodatne informacije (tekst, slike, video zapisi i drugo) o spomeniku! Prednosti nad svakim drugim načinom objave dodatnih informacija o spomeniku je ta što Uspomena.net predstavlja centralno mjesto namijenjeno upravo ovoj svrsi, a mogućnosti su gotovo neograničavajuće u vidu sadržaja.

Kome je namijen servis Uspomena.net?

Svoju direktnu primjenu pronaći će svi - no prije svega lokalne samouprave i gradovi. Uspomena.net kao jedinstven servis ove namijene može pomoći svakoj lokalnoj samoupravi i gradu biti u korak sa današnjim tehnologijama i navikama korisnika. Na jednostavan, prepoznatljiv i jedinstven način obogatite svoju životnu sredinu! Fizičke osobe na servisu Uspomena.net pronaći će mjesto gdje sa svojim bližnjima, ali i svima drugima mogu digitalizirati spomenike na drage osobe i sjećanja na njih.

Kako radi Uspomena.net?

Uspomena.net radi na način da se prvo kreira sadržaj i jedinstvena stranica spomenika na servisu Uspomena.net. Sadržaj stranice nudi praktično neograničene mogućnosti, no najčešće to bude biografija, detalji o spomenuku, informacije o osobi, fotografije, ili kakav sadržaj o događaju, video zapis i sve druge informacije. Potom se izrađuje QR kod koji se postavlja na ili pored spomenika. Kada netko očita QR kod sa svojim mobilnim uređajem (npr. pametni telefon, tablet) otvara se stranica na servisu Uspomena.net. Na ovaj način svatko tko se nađe pored spomenika na jedan jednostavan način imati će dostupne detalje spomenika.

Cilj ovog servisa?

Osnovno pitanje koje smo si postavili pri kreiranju servisa Uspomena.net bilo je: Koju priču kriju spomenici, osobe na njima, spomen obilježja i druga mjesta koja označavaju neku od uspomena? Ovakve informacije, ponekad je vrlo teško ili gotovo nemoguće saznati, a ponekad priče, osobe, događaji i same uspomene toliko su bogate i vrijedne da ih jednostavno treba podijeliti i sačuvati. Najjednostavniji način za učiniti tako nešto zasigurno je Internet, te zahvaljujući mreži svih mreža ove informacije sada možemo okupiti i podijeliti sa svima na jednom mjestu. Cilj servisa Uspomena.net je sačuvati, dodatno oplemeniti i podijeliti informacije o spomenicima i pričama iza njih.

Kako dodati uspomenu na servis Uspomena.net?

Da biste dodali Vašu uspomenu na servis Uspomena.net potrebno je prvo javiti nam se na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. U sadržaju e-maila navedite Vaše ime i prezime, adresu, kontakt telefon te ukoliko želite više, navesti broj uspomena koje želite dodati. Nakon toga naš će vas tim ubrzo kontaktirati sa detaljima. 

Impressum

Kontakt:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Sadržaj (opisi):

Grad Našice 

Izrada web servisa:

Režić Media